detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jarní salát s mozzarelou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Salát hlávkový 1 kg
  • Salát polníček 300 g
  • Toastový chléb světlý 10 plátek
  • Mozzarella 300 g
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Bylinková sůl 1 lžička kávová rovná
  • Balsamikový ocet 1 lžíce polévková rovná
  • Vinný ocet bílý 1 lžíce polévková rovná
  • Med včelí 1 lžíce polévková rovná
  • Máslo 50 g

Postup přípravy:

Na kostičky nakrájený toastový chléb opečeme na sucho na pánvi nebo na plechu v troubě. Do opečeného chleba přimícháme máslo aby příjemně zavoněl. Z olivového oleje, balsamikového a vinného octa, medu a bylinkové soli ušleháme dresink, do kterého vložíme kuličky mozzarelly. Omyté listy hlávkového salátu a polníčku osušíme v odstředivce nebo je necháme okapat. Natrháme je na menší kousky a promícháme s marinovanou mozzarelou. Salát doplníme opečeným máslovým chlebem.
 
Redakce

Autor: Redakce

Jarní salát s mozzarelou

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 19.9. 2015 13:36

Pavla Popovičová, 19.9. 2015 13:36

nádhera,zkusím :)

Alena Šullová, 26.5. 2011 15:38

taky občas míchám více druhů octa, ale nikdo jiný tomu u nás doma abohužel nerozumí :-(

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016