detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Mocca hvězdičky

příprava: 40 - 50 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 450 g
  • Cukr moučkový 150 g
  • Máslo 300 g
  • Káva mletá 2 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Všechny suroviny smíchejte v hladké těsto. Zabalte do mikrotenu a nechte 2 hodiny vychladnout v ledničce. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný asi 3 mm. Vykrajujte hvězdičky a pokládejte na plech. Vložte do předehřáté trouby. Připravte si polevu a krém. 1⁄2 vychlazených upečených hvězdiček potahujte cukrovou polevou s trochou rozpustné kávy. Nechte na mřížce okapat a zaschnout. Slepujte máslovým krémem a dejte do chladna ztuhnout.
Máslový krém: 3 vejce; 150 g cukru krupice; 250 g másla
Připravte si vodní lázeň. Ponořte hrnec do vroucí vody. Šlehejte vejce s cukrem, dokud nezhoustne. Za stálého míchání hmotu zchlaďte. Zašlehejte změklé máslo.
Bílková poleva: 1 bílek; 70 g cukru
Prosejte moučkový cukr. Smíchejte s bílkem.
Redakce

Autor: Redakce

Mocca hvězdičky Mocca hvězdičky Mocca hvězdičky

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 31.10. 2014 18:02

Vendula Staňková, 31.10. 2014 18:02

Dobrota :)

Alena Šullová, 25.5. 2011 17:08

kávové pečivo jsem dělala poprvé před půl rokem a recept jsem si vymyslela, ale byl podobný. Jen krém jsem dělala ze salka (ale už nevím jak) a nahoře jsem je zdobila kupovaným "kávovým zrnem", aby manžel na první pohled věděl, co nemá jíst (káva mu totiž nechutná :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016