detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Adžika kuřecí nudličky

příprava: více jak den
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Bílé víno polosuché 3 lžíce polévková rovná
  • Hrášek sterilovaný 4 lžíce polévková vrchovatá
  • Kečup ostrý 2 lžíce polévková rovná
  • Kuřecí prso 2 ks
  • Sojová omáčka 2 lžíce polévková rovná
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Koření adžika 2 lžičky
  • Sůl 1 trocha

Postup přípravy:

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Maso naložíme do marinády připravené z olivového oleje, směsi koření adžika a sojové omáčky.  Necháme proležet až 24 hodin. Pánev rozpálíme a maso osmahneme, když nám zbělá, přidáme kečup, přisypeme hrášek a podlijeme vínem. Za mírné teploty ncháme probublat a šťávu částečně vypařit, za 10 minut máme hotovo. Podle chuti ještě dosolíme. Podáváme s bramborami, rýží, hranolkami...
kačec2208

Autor: kačec2208

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017