detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Anglické brambory

příprava: 15 - 20 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
4

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 750 g
  • Paprika červená 60 g
  • Mladé cibulky s natí 1 svazek
  • Anglická slanina 250 g
  • Rostlinný olej 4 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Vejce 4 ks
  • Petržel nasekaná 10 g

Postup přípravy:

Brambory, papriku a naťové cibulky nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozpustit. Pak ji z pánve vyjmeme a dáme stranou. Ve slaninovém výpeku zahřejeme 2 lžíce oleje. Přidáme plátky brambor, které opékáme za stálého obracení zhruba 15 minut dozlatova. Přidáme cibulku, papriku i anglickou slaninu, trochu nasekané petrželky a přibližně 5 minut spolu s bramborami podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
Pečené brambory podáváme s volskými oky, posypané petrželkou.
Redakce

Autor: Redakce

Anglické brambory

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 13.11. 2016 6:29

Jana Csakvaryová, 13.11. 2016 6:29

Dobrý tip.

Jana Csakvaryová, 5.11. 2016 19:06

Dobrý tip.

Jana Csakvaryová, 5.11. 2016 19:00

Jsou výborné.

Jana Csakvaryová, 5.11. 2016 19:00

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 5.11. 2016 18:59

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 21.8. 2015 7:57

Zkusím.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:43

dobrota

Pavlína Skýbová, 31.1. 2014 21:31

dobrota

Jana Brunecová, 3.7. 2013 12:31

Dělám podobně, bez papriky. Jsou výborné.

Alena Šullová, 24.5. 2011 20:32

pokrmy z brambor mám moc ráda a tohle vypadá fantasticky - koupím slaninu a hurá do toho :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky únor 2017