detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Babiččina velikonoční nádivka

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1,5 hodiny
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Uzená krkovice 1 kg
  • Strouhanka 300 g
  • Masový vývar 1 l
  • Vejce 20 ks
  • Kopřivy 100 g
  • Ceresoft 50 g
  • Mouka hrubá 50 g
  • Česnek 2 stroužek
  • Majoránka čerstvá 10 g
  • Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Uvařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Do pěny rozmixujeme 20 vajec s hrstí majoránky. Přidáme 3 hrsti strouhanky, 3 naběračky vlažného vývaru z masa, 2 stružky česneku, hrst nasekaných kopřiv a nakrájené maso.
Dle chuti osolíme, popřípadě ještě zahustíme strouhankou. Směs vylijeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme pozvolna asi hodinu a půl v troubě.
Redakce

Autor: Redakce

Babiččina velikonoční nádivka

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 3.4. 2015 8:41

Jana Csakvaryová, 3.4. 2015 8:41

Máme rádi.

Pavlína Skýbová, 18.4. 2014 11:02

zajímavé

Alena Šullová, 23.5. 2011 21:46

krásný recept s těmi kopřivami, škoda, že už je po velikonocích :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016