detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bavorská rybí polévka

příprava: 20 - 30 min
vaření: 30 - 40 min
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rybí odřezky 400 g
  • Rybí vnitřnosti 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Kořenová zelenina 150 g
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka 1 šálek
  • Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná
  • Máslo 50 g
  • Bylinky 1 špetka
  • Divoké koření 1 špetka
  • Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Rybí ořez a vnitřnosti dejte zvolna vařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Když je vývar hotový, vše co lze z ryb použít oberte a vývar proceďte. Obrané maso a vnitřnosti pak rozsekejte na kousky, přidejte vejce, strouhanku, trochu oleje a muškátový květ a část posekaných bylinek. Ze všeho vymíchejte těsto a to nechte více jak deset minut ztužit. Potom namočenýma rukama tvořte kulaté větší knedlíčky a zavářejte je do silného vývaru z ryb. Samozřejmě, že můžete místo knedlíčků vyrobit za pomoci lžic nebo lžiček noky nebo jiné kousky. Na rendlíku rozpusťte máslo, na něj dejte zapěnit zbylé bylinky, ve kterých by neměl chybět kopr, vlijte do polévky a podávejte s opečeným pečivem.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Bavorská rybí polévka

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017