detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bavorská rybí polévka

příprava: 20 - 30 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rybí odřezky 400 g
  • Rybí vnitřnosti 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Kořenová zelenina 150 g
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka 1 šálek
  • Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná
  • Máslo 50 g
  • Bylinky 1 špetka
  • Divoké koření 1 špetka
  • Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Rybí ořez a vnitřnosti dejte zvolna vařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Když je vývar hotový, vše co lze z ryb použít oberte a vývar proceďte. Obrané maso a vnitřnosti pak rozsekejte na kousky, přidejte vejce, strouhanku, trochu oleje a muškátový květ a část posekaných bylinek. Ze všeho vymíchejte těsto a to nechte více jak deset minut ztužit. Potom namočenýma rukama tvořte kulaté větší knedlíčky a zavářejte je do silného vývaru z ryb. Samozřejmě, že můžete místo knedlíčků vyrobit za pomoci lžic nebo lžiček noky nebo jiné kousky. Na rendlíku rozpusťte máslo, na něj dejte zapěnit zbylé bylinky, ve kterých by neměl chybět kopr, vlijte do polévky a podávejte s opečeným pečivem.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Bavorská rybí polévka

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 23.12. 2015 15:09

Jana Šrajerová, 23.12. 2015 15:09

Teprve teď jsem si všimla, že autorem je Ivan Vodochodský, tak už se nedivím, že je recept tak zajímavý.

Jana Šrajerová, 23.12. 2015 15:04

To je velmi zajímavé, rybí polévka jako vývar s knedlíčky.

Jana Csakvaryová, 1.11. 2015 10:14

Pochoutka.

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:40

Vypadá to nádherně :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016