detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Biftek se sýrovou čepicí na polentě

příprava: 1 hod
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí svíčková 600 g
  • Hladká mouka 50 g
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Sůl 2 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 1 špetka
  • Worcesterová omáčka 10 ml
  • Bílé víno suché 50 ml
  • Máslo 30 g
  • Vejce 4 ks
  • Smetana 50 ml
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Strouhanka 2 lžíce polévková rovná
  • Instantní kukuřičná kaše polenta 500 g

Postup přípravy:

Stejnoměrné vyšší řezy ze svíčkové osolte, pomelte pepřem a obalte v hladké mouce. Poté pečte na rozpáleném oleji zprudka z jedné strany a zvolna po obrácení. Souběžně si opékejte na jiné pánvi kousky ztuhlé polenty (vařená kaše z kukuřičné krupice). V lívanečníku připravte malé omeletky z rozšlehaných vajec, strouhaného sýru, smetany a strouhanky (případně trochu osolte či doplňte bylinkami). Výpek z bifteků zastříkněte trochou bílého vína, worcesterskou omáčkou, prudce zavařte a zjemněte máslem. Pečené maso položte na opečenou polentu, ozdobte vaječnou omeletou a pokrm doplňte třeba zelenými fazolkami.
Redakce

Autor: Redakce

Biftek se sýrovou čepicí na polentě

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016