detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Biskupský chlebíček

příprava: 1 hod
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vejce 3 ks
  • Máslo 120 g
  • Cukr moučkový 60 g
  • Cukr krupice 60 g
  • Mouka polohrubá 100 g
  • Rozinky 70 g
  • Kandované ovoce 70 g
  • Topping - čokoládová poleva 200 g
  • Topping - čokoládová poleva 200 g
  • Tuk na vymazání formy 2 lžíce

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 910.7 kJ
  • Bílkoviny: 2.53 g
  • Sacharidy: 30.11 g
  • Tuky: 7.88 g

Postup přípravy:

Rozpis je na 1 formu - srnčí hřbet
Nejprve si připravíme žloutkovou a bílkovou hmotu. Žloutky, moučkový cukr a změklé máslo důkladně utřeme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a do něho postupně zašleháme krupicový cukr. Obě hmoty pozvolna smícháme a po lžících přidáváme mouku. Posekané kandované ovoce a rozinky promísíme s moukou a pomalu vmícháme do těsta. Řídké těsto vlijeme do tukem vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 minut. Vychlazený chlebíček potáhneme čokoládovou polevou.
petr.stupka

Autor: petr.stupka

Biskupský chlebíček

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017