detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Blesková svíčková s kuřecím masem

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecích prsou 100 g
  • Sterilované zeleniny pro přípravu omáčky Halali 1 sklenice
  • Kelímek smetany ke šlehání 1 ks
  • Hladké mouky 1 lžíce
  • Cukru 1 lžíce
  • Máslo nebo olej sůl 1 ks

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a zprudka orestujeme na másle nebo oleji v menším hrnci

Přidáme sterilovanou zeleninovou směs Halali i s nálevem a případně i
trochu vody, aby bylo maso potopené, vše dusíme, až je maso měkké, tedy
zhruba 15 minut

Maso vyndáme z hrnce a omáčku rozmixujeme

Lžíci hladké mouky smícháme v kelímku se smetanou a za stálého
míchání vlijeme do rozmixované omáčky, necháme zvolna povařit až omáčka
zhoustne

Podle chuti přisladíme cukrem, případně osolíme, pak vložíme zpět
maso, které necháme chvíli prohřát, pokud je omáčka příliš hustá,
zředíme ji mírně vodou nebo smetanou.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 18:20

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:20

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:20

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:20

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:20

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:20

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:20

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016