detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bořšč

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí 250 g
  • Vepřové 250 g
  • Červená řepa 1 ks
  • Slanina 100 g
  • Brambory 200 g
  • Rajčata 100 g
  • Cibule 100 g
  • Mletá paprika 1 lžička kávová vrchovatá
  • Celer 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Zelí 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Smetana 1 kelímek
  • Nové koření 1 kelímek
  • Citronová šťáva 10 kelímek
  • Bobkový list 2 kelímek
  • Cukr 1 kelímek
  • Sůl 1 kelímek
  • Pepř 1 kelímek
  • Mouka 2 kelímek

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě jej vaříme společně s cibulí a kořením doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme na kostky pokrájenou zeleninu a pokrájené brambory. Polévku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravily ze slaniny, hladké mouky a sladké papriky.
Asi po 10 min. přidáme nastrouhanou řepu a pokrájená rajčata. Vaříme ještě asi 5 min a před podáváním přidáme do hotové polévky kysanou smetanu, citrónovou šťávu a cukr.
Redakce

Autor: Redakce

Bořšč

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017