detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bořšč

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí 250 g
  • Vepřové 250 g
  • Červená řepa 1 ks
  • Slanina 100 g
  • Brambory 200 g
  • Rajčata 100 g
  • Cibule 100 g
  • Mletá paprika 1 lžička kávová vrchovatá
  • Celer 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Zelí 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Smetana 1 kelímek
  • Nové koření 1 kelímek
  • Citronová šťáva 10 kelímek
  • Bobkový list 2 kelímek
  • Cukr 1 kelímek
  • Sůl 1 kelímek
  • Pepř 1 kelímek
  • Mouka 2 kelímek

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě jej vaříme společně s cibulí a kořením doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme na kostky pokrájenou zeleninu a pokrájené brambory. Polévku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravily ze slaniny, hladké mouky a sladké papriky.
Asi po 10 min. přidáme nastrouhanou řepu a pokrájená rajčata. Vaříme ještě asi 5 min a před podáváním přidáme do hotové polévky kysanou smetanu, citrónovou šťávu a cukr.
Redakce

Autor: Redakce

Bořšč

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 28.6. 2016 8:04

Jana Csakvaryová, 28.6. 2016 8:04

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 28.6. 2016 8:04

Zkusím.

Gabriela Malá, 3.6. 2012 10:34

Když si člověk odmyslí ty kelímky, vznikne z toho dobrá polívečka. Brambory vařím zvlášť, polovinu dám do polévky a polovinu rozmixuju, pak přidám místo jíšky...

Jarmila Nesvadbová, 30.9. 2011 8:53

Já volím jiný postup - maso hovězí a vepřové vařím každé zvlášť a teprve pak je sliju i s vývary, zeleninu dusím taky zvlášť a pak to smíchám, nedávám brambory ani jíšku.

Gita P., 6.6. 2011 21:10

Zaujimavy postup a davkovanie ingrediencii.Asi sa tu stal omyl.

Lucie Poštulková, 13.5. 2011 11:43

Poněkud podivná množství ingrediencí, ale co e týče receptu - konečně recept na PRAVÝ RUSKÝ BOŘŠČ

Veronika Ptáčková, 4.5. 2011 22:59

Maminka ho doma občas dělá, ale já ho zatím nezkoušela. Možná je čas jej taky vyzkoušet ;-)

František Šmalcl, 14.2. 2011 12:57

Co míní autor kelímkem nového koření a podobně..??

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016