detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Boží milosti

příprava: 1,5 hod
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Máslo 40 g
  • Hladká mouka 150 g
  • Cukr 30 g
  • Vejce 1 ks
  • Zakysaná smetana 2 lžíce polévková rovná
  • Tuzemský rum 1 lžíce polévková rovná
  • Slunečnicový olej 20 ml
  • Cukr vanilkový 1 sáček

Postup přípravy:

Ze všech surovin zpracujte měkké těsto, které nechte asi půl hodiny uležet v lednici zabalené v mikroténovém sáčku. Poté na pomoučeném válu těsto rozválejte na tenký plát, složte ho na třikrát nebo čtyřikrát a opět rozválejte. To proto, aby trochu listovalo a dělalo lépe puchýře při smažení. Z těsta vyváleného na sílu stébla vykrajujte rádlem požadované tvary a ty pak smažte v rozpáleném tuku. Ještě teplé je cukrujte moučkovým cukrem s vanilkou nebo skořicí.
Redakce

Autor: Redakce

Boží milosti

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017