detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Boží milosti

příprava: 1,5 hod
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Máslo 40 g
  • Hladká mouka 150 g
  • Cukr 30 g
  • Vejce 1 ks
  • Zakysaná smetana 2 lžíce polévková rovná
  • Tuzemský rum 1 lžíce polévková rovná
  • Slunečnicový olej 20 ml
  • Cukr vanilkový 1 sáček

Postup přípravy:

Ze všech surovin zpracujte měkké těsto, které nechte asi půl hodiny uležet v lednici zabalené v mikroténovém sáčku. Poté na pomoučeném válu těsto rozválejte na tenký plát, složte ho na třikrát nebo čtyřikrát a opět rozválejte. To proto, aby trochu listovalo a dělalo lépe puchýře při smažení. Z těsta vyváleného na sílu stébla vykrajujte rádlem požadované tvary a ty pak smažte v rozpáleném tuku. Ještě teplé je cukrujte moučkovým cukrem s vanilkou nebo skořicí.
Redakce

Autor: Redakce

Boží milosti

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 31.10. 2014 17:57

Vendula Staňková, 31.10. 2014 17:57

Dobrota :)

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:43

dobrota

Jitka Jandová, 16.4. 2014 19:03

zajímavé

Pavlína Skýbová, 27.2. 2014 13:46

vyzkouším

Alena Šullová, 26.5. 2011 13:03

milosti mám moc ráda, lae mám trochu jiný recept - určitě zkusím i tento :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016