detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bramboračka

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Malé cibule 2 ks
  • Mrkev, kořenová petržel 1 ks
  • Celeru 120 g
  • Sádla 3 lžíce
  • Hladké mouky 2 lžíce
  • Celého kmínu 1 lžička
  • Sůl, pepř 1 trocha
  • Brambor 3 ks
  • česneku 3 stroužky
  • Sušených hub 1 hrst

Postup přípravy:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Všechnu kořenovou zeleninu omyjeme, oškrábeme a také nakrájíme na malé kostičky. V hrnci zahřejeme sádlo, vsypeme na něj cibulku a orestujeme ji dozlatova. Pak přidáme zeleninu a restujeme tak dlouho, až se zelenina opeče a cibulka zhnědne, tedy asi 15 minut. Přidáme houby a lehce je orestujeme. Zeleninu zaprášíme moukou a chvíli restujeme. Zalijeme 1500 ml vody, vsypeme kmín, sůl a pepř. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je do hrnce. Vaříme velmi zvolna do změknutí, občas vše promícháme. Česnek oloupeme a utřeme. Polévku dochutíme česnekem a majoránkou.
kačec2208

Autor: kačec2208

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017