detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bramborové knedlíky s uzeným masem

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Uzené vepřové maso 200 g
  • Brambory vařené ve slupce 900 g
  • Mouka hrubá 180 g
  • Krupice 80 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Vejce 1 ks
  • Hladká mouka 20 g
  • Cibule 2 ks
  • Vepřové sádlo 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Uvařené a oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo přes mačkadlo na brambory. Přidejte mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujte v tuhé těsto. Vytvořte z něj širší váleček. Ten nakrájejte na kolečka silná asi půl centimetru. Pokrájené uzené maso zabalte do těsta a vytvořte kulaté knedlíky. Vařte v osolené vodě 10 - 12 minut. Uvařené knedlíky podávejte ozdobené cibulkou osmaženou na sádle. Knedlíky můžete podávat také s dušeným zelím, hodí se k nim i zelí kysané, kyselé okurky nebo nakládaná zelenina. Pokud se vám nechce chystat knedlíčky po jednom, můžete z celého těsta, rozváleného na 1 cm silný plát, vytvořit jeden velký knedlík, který po uvaření (asi 20 minut) nakrájíte na plátky. Manipulaci s vetší knedlíkovou šiškou vám usnadní podběrák na knedlíky.
Redakce

Autor: Redakce

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 2.11. 2015 7:19

Jana Csakvaryová, 2.11. 2015 7:19

Pochoutka.

Hana Krňávková, 7.7. 2011 8:27

nevím, jak se velký knedlík dobře provaří - u těch menších je to na jistotu :-)

Alena Šullová, 24.5. 2011 13:16

ten velký knedlík je dobrý tip :-)
díky, příště si usnadním práci

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU