detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bramborový nákyp s mletým masem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibule 2 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Hovězí mleté maso 300 g
  • Řepkový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Dijonská hořčice 1 lžička kávová vrchovatá
  • Rajský protlak 2 lžíce polévková rovná
  • Sůl 3 špetka
  • Pepř mletý 2 špetka
  • Majoránka sušená 1 lžička kávová rovná
  • Tymián sušený 1 lžička kávová rovná
  • Rozmarýn sušený 1 lžička kávová rovná
  • Pórek 2 ks
  • Brambory vařené 800 g
  • Rajče 600 g
  • Strouhaný sýr 150 g

Postup přípravy:

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Spolu s masem řádně opečeme na oleji. Vmícháme protlak, hořčici, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a v troše vody(asi jen 4lžíce) 5min. podusíme a necháme okapat. Brambory oloupeme, rajčata omyjeme a obojí nakrájíme na plátky. Brambory, rajčata a mleté maso vrstvíme střídavě do vymazané zapékací formy. Začínáme a končíme bramborami a každou vrstvu osolíme a opepříme. Povrch posypeme sýrem. Bramborový nákyp zapékame v troubě asi 40 minut dozlatova.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 6.10. 2016 16:14

Pavlína Skýbová, 6.10. 2016 16:14

1+

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:24

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:24

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016