detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bramborový závin se špenátem

příprava: 30 - 40 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 700 g
  • Vejce 2 ks
  • Škrobová moučka 50 g
  • Máslo jihočeské 50 g
  • Krupice 100 g
  • Mouka hrubá 100 g
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Špenát mražené listy 300 g
  • Česnek 50 g
  • Slunečnicový olej 40 ml
  • Smetana 40 ml
  • Mletý kmín 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Strouhanka 1 hrst

Postup přípravy:

Do bramborového těsta, připraveného stejně jako na knedlíky, zapracujte rozměklé máslo. Těsto rozválejte na pomoučené potravinářské fólii na silnější plát, na něho rozetřete špenátovou náplň a za pomoci fólie pak srolujte závin. Ten potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě vyhřáté na 170 – 180 °C přibližně 30 minut. Náplň připravte z přesekaných špenátových listů, na tuku osmaženého jemně posekaného česneku, koření a smetany. Podle potřeby trochu zahustěte strouhankou, nechte zahoustnout a rozetřete na plát těsta. Závin podávejte k opečeným klobáskám, vepřové pečeni, uzenému masu a podobně.
Redakce

Autor: Redakce

Bramborový závin se špenátem

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 31.7. 2016 8:30

Jana Csakvaryová, 31.7. 2016 8:30

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 29.4. 2016 7:45

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 29.4. 2016 7:44

Dobrý tip.

Jana Csakvaryová, 24.7. 2014 6:47

Zkusím.

Josef K., 28.8. 2011 22:37

závin z bramborového těsta je zajímavý nápad, stojí za vyzkoušení

Alena Šullová, 5.5. 2011 17:23

zmenšeniny tohoto závinu jsme dělali - ale jako kapsičky a pak fritovali a bylo to výborné
tato varianta mi připadá zdravější, tak ji uložím do paměti :-)

Jarmila Nesvadbová, 17.2. 2011 9:41

Tento recept se mi líbí a při nejbližší příležitosti ho vyzkouším. Díky.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016