detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bramborový závin se špenátem

příprava: 30 - 40 min
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 700 g
  • Vejce 2 ks
  • Škrobová moučka 50 g
  • Máslo jihočeské 50 g
  • Krupice 100 g
  • Mouka hrubá 100 g
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Špenát mražené listy 300 g
  • Česnek 50 g
  • Slunečnicový olej 40 ml
  • Smetana 40 ml
  • Mletý kmín 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Strouhanka 1 hrst

Postup přípravy:

Do bramborového těsta, připraveného stejně jako na knedlíky, zapracujte rozměklé máslo. Těsto rozválejte na pomoučené potravinářské fólii na silnější plát, na něho rozetřete špenátovou náplň a za pomoci fólie pak srolujte závin. Ten potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě vyhřáté na 170 – 180 °C přibližně 30 minut. Náplň připravte z přesekaných špenátových listů, na tuku osmaženého jemně posekaného česneku, koření a smetany. Podle potřeby trochu zahustěte strouhankou, nechte zahoustnout a rozetřete na plát těsta. Závin podávejte k opečeným klobáskám, vepřové pečeni, uzenému masu a podobně.
Redakce

Autor: Redakce

Bramborový závin se špenátem

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017