detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Brambory zapečené s hruškami a slaninou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
1

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 1 kg
  • Hruška 2 ks
  • Slanina 200 g
  • Máslo 50 g
  • Hladká mouka 40 g
  • Mléko 600 ml
  • Emental 200 g
  • Muškátový oříšek 1 trocha
  • Sůl, pepř 1 dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory vaříme ve slupce zhruba 20 minut a necháme je vychladnout. Poté oloupeme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Na pánvi opečeme slaninu do křupava a dáme vychladnout na kuchyňskou utěrku. V jiné pánvi s vyšším okrajem rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání si vytvoříme světle hnědou jíšku. Do ní postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Do zapékací misky vrstvíme brambory a omášku, na vrch nasypeme strouhaný sýr, dáme plátky hrušek, slaninu a případně přelijeme zbylou omáčkou. Pečeme asi 30 minut a ihned podáváme.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 8.10. 2015 15:31

Katka Vašíčková, 8.10. 2015 15:31

Zkuste :)

Michaela Širmerová, 8.10. 2015 8:58

Vyzkouším :)

Jana Csakvaryová, 4.10. 2015 15:21

Pochoutka.

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 15:13

Zkuste :)

Nikola Rompotlová, 4.10. 2015 15:07

zkusím :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016