detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bretaňský vepřový bok

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové 800 g
  • Cibule 200 g
  • Ceresoft 60 g
  • Červené víno polosuché 500 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Kmín 1 špetka
  • Bobkový list 1 lístek
  • Tymián sušený 1 špetka
  • Med včelí 1 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Vepřový bok nakrájejte na silnější plátky, nařízněte je „na hřebínek“ a poté zprudka opékejte na sádle do červena. Maso můžete nakrájet také na větší kostky či nudle. Opečený bok osolte, pokmínujte a naskládejte do pekáčku na hrubě krájenou cibuli. Pod plátky masa vložte bobkový list, tymián a celý pepř a vše zalijte červeným vínem. Bůček pak zvolna pečte v troubě (160 – 180 °C). Měkké maso vyjměte. Do vypečené šťávy přidejte trochu medu a vše dovařte do zahoustnutí. Podávejte se šťouchanými bramborami nebo jen s čerstvým chlebem.
Redakce

Autor: Redakce

Bretaňský vepřový bok

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 23.5. 2011 20:48

Alena Šullová, 23.5. 2011 20:48

na té fotce to vypadá naprosto dokonale, ta kůrčička se mi takhle nikdy nepovede :-(

Alena Šullová, 23.5. 2011 20:48

na té fotce to vypadá naprosto dokonale, ta kůrčička se mi takhle nikdy nepovede :-(

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016