detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Broskve s karamelem a rumem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
1

Počet porcí:

Ingredience:

  • Broskví 4 kg
  • Krupicového cukru 1 kg
  • Sáček pektogelu 1 ks
  • Rumu 2 dl
  • Vody 4 l

Postup přípravy:

Tak 750 g cukru nasypeme do většího hrnce a na mírném ohni necháme
zkaramelizovat, jakmile začne tát mícháme vařečkou, k tekutému karamelu
přilijeme vroucí vodu, přidáme zbytek cukru a vaříme dál, dokud se cukr
nerozpustí

Do vypařených sklenic na dno každé nasypeme lžičku pektogelu, 3 lžíce rumu a narovnáme oloupané a pokrájené broskve

Obsah sklenic zalijeme vlažným karamelovým nálevem a zavařujeme 40 minut při 80 °C.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (25)

Poslední příspěvek: 16.10. 2016 7:33

Jana Csakvaryová, 16.10. 2016 7:33

Chuťovka.

Jana Csakvaryová, 16.10. 2016 7:32

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 16.10. 2016 7:32

Zkuste.

Jana Csakvaryová, 16.10. 2016 7:32

Pochoutka.

Šárka Novotná, 15.10. 2016 15:11

Zkusím

Šárka Novotná, 15.10. 2016 15:11

Zkusím

Šárka Novotná, 15.10. 2016 15:11

Zkusím

Šárka Novotná, 15.10. 2016 15:11

Zkusím

Šárka Novotná, 15.10. 2016 15:11

Zkusím

Šárka Novotná, 15.10. 2016 15:11

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016