detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bryndzové halušky so slaninkou

příprava: 20 - 30 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zemiaky surové 700 g
  • Múka polohrubá 500 g
  • Bryndza 250 g
  • Soľ 1 štipka
  • Slaninka údená 50 g
  • Smotana kyslá 1 kelímok

Postup přípravy:

Surové zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme múku a podľa potreby rozriedime vodou na hustejšie cesto, ktoré trochu osolíme a vypracujeme vareškou. Medzitým si dáme zovrieť vodu, do ktorej pridáme trošku oleja a soli. Nakrájame si aj údenú slaninku, kto má rád aj do zlatista osmaženú cibuľku. 
Pripravené vypracované cesto pomocou haluškára strúhame do vriacej vody a uvarené halušky ocedíme a opláchneme vodou. Do hotových halušiek pridáme bryndzu, kelímok kyslej smotany, soľ a zľahka premiešame. Mierne zohrejeme, aby sa bryndza roztopila. Servírujeme so smaženou slaninkou alebo cibuľkou a v lete aj s čerstvo natrhanou zelenou pažítkou, ktorou ozdobíme tanier s naloženými haluškami. Podávať môžeme k nim kyslú uhorku, alebo iba Zakysanku, Cmar alebo kyslé mlieko Acidko.
Jedlo je sýte, chutné, krásne vonia slaninkou. Dobrú chuť!
petercek

Autor: petercek

Bryndzové halušky so slaninkou

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 5.10. 2015 17:57

Peter Šimko, 5.10. 2015 17:57

Pekný deň, dobré sú aj kapustové ale bryndzové robíme častejšie :)

Peter Šimko, 5.10. 2015 17:55

Pekný deň, vyskúšajte a uvidíte aká je to dobrota. Len neviem či je u Vás k dostaniu slovenská bryndza, lebo moja sestra, čo žije v Prahe, si ju nosí do Prahy vždy Slovenska :)

Monika Leitgebová, 12.9. 2015 9:55

Moje maminka je dělávala se zelím a slaninkou ale tyhle jsem o kousek lepší :-D

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:42

Zkusím.

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016