detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bulgur s vepřovým nebo kuřecím masem a zeleninou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Bulgur 300 g
  • Kari koření 1 lžička kávová rovná
  • Estragon čerstvý 1 snítka
  • Olivový olej 1 lžíce polévková rovná
  • Cibule středně velká 1 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Drůbeží vývar 500 ml
  • Rajče 2 ks
  • Paprika zelená 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Mražená zeleninová směs 1 sáček
  • Rajčátka cherry 12 ks
  • Bazalka čerstvá 1 snítka
  • Krůtí maso 400 g

Postup přípravy:

Krůtí maso ( nejlépe ze spodního stehna) nakrájíme na tenké plátky a pak na širší proužky. Okořeníme pepřem a posypeme jemně nasekaným estragonem (může být i sušený),  jemně osolíme a necháme chvilku v chladnu  odstát.

Na větší a hlubší pánvi (nejlépe titanové nebo alespoň teflonové)  rozehřejeme olej, vložíme maso, na hrubo pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a restujeme až je maso poloměkké.Přidáme nahrubo pokrájené papriky, čerstvou zeleninu (květák, zelené fazolky, kořenová zelenina případně lze použít i zeleninovou mraženou směs) a oloupané a nakrájená rajčata (milovníci pikantních jídel mohou přidat chili papričku, tak jak je to zvakem na balkáně).
Podusíme asi 5 – 7 minut, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme bulgur,kari koření,promícháme a dle potřeby dosolíme,přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme asi 10 min na mírném ohni. Pro dokončení je třeba
nechat ještě asi 10 minut dojít bez ohně přikryté pokličkou a neotevírat. Jídlo má být šťavnaté ale ne kašovité.
pavouk

Autor: pavouk

Bulgur s vepřovým nebo kuřecím masem a zeleninou

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017