detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bylinkové kuře

příprava: 40 - 50 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuře 1 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Brokolice 1 hlávka
  • Máslo 60 g
  • Směs čerstvých bylinek 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Brambory vařené 500 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Čerstvé, zelené, nasekané bylinky promíchejte s máslem, trochou prolisovaného česneku a solí. Vzniklé bylinkové máslo se rozetře pod kůži jednotlivých porcí nebo celého kuřete. Kůži snadno uvolníte a po ochucení zase stáhnete zpátky. Povrch porcí, lehce osolte a vložte do pekáčku, trochu podlijte vodou a zvolna pečte stejně jako normálně asi 40 minut. Co se složení bylinek týká, záleží na vašich možnostech. Ideální je směs bazalky, tymiánu a šalvěje s dostatečným množstvím zelené petrželové nati. V poslední fázi pečení přidejte do pekáčku pokrájené brambory a rozebranou brokolici.
Redakce

Autor: Redakce

Bylinkové kuře

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016