detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Carbonada s omáčkou chimichurri

příprava: 1 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí svíčková 1200 g
  • Sůl 10 g
  • Pepř 10 g
  • Olivový olej 70 ml
  • Česnek 20 g
  • Cibule 150 g
  • Petržel nať 50 g
  • Oregano čerstvé 10 g
  • Bazalka čerstvá 10 g
  • Citronová šťáva 10 ml

Postup přípravy:

Maso rozkrojíme na 4 plátky, které lehce pěstí naklepeme. Pak je osolíme, opepříme, potřeme asi polovinou oleje a necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, osušíme, lístky otrháme a nasekáme. Do mixéru nalijeme olej, přidáme česnek, cibuli, petrželku, oregáno i bazalku a vše dobře rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
V pánvi rozpálíme zbylý olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran. (Bifteky nemusí být úplně propečené).
Maso rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. Ozdobíme snítkou bazalky a kouskem citronu. Jako příloha jsou vhodné smažené hranolky.
 
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 2.9. 2015 8:15

Jana Csakvaryová, 2.9. 2015 8:15

Zkusím.

Alena Šullová, 24.5. 2011 12:21

moc krásný recept, ale neskutečně drahý :-(

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016