detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Celerová pomazánka

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Celer 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Žervé 200 g
  • Citronová šťáva 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Cukr krystal 1 lžička kávová rovná
  • Sardelová pasta 2 lžička kávová vrchovatá
  • Majonéza 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Půlku celeru očistíme, rozdělíme ještě na půlku a dáme vařit do osolené a okyselené vody na 10 minut. Potom ho vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si oškrábeme mrkev a připravíme další suroviny. Uvařený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme čerstvě mletým pepřem. Žervé utřeme s cukrem, sardelovou pastou, solí a majonézou. Obojí lehce promícháme a necháme v chladu trochu odležet. Mažeme na celozrnné pečivo.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017