detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Celerová pomazánka

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Celer 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Žervé 200 g
  • Citronová šťáva 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Cukr krystal 1 lžička kávová rovná
  • Sardelová pasta 2 lžička kávová vrchovatá
  • Majonéza 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Půlku celeru očistíme, rozdělíme ještě na půlku a dáme vařit do osolené a okyselené vody na 10 minut. Potom ho vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si oškrábeme mrkev a připravíme další suroviny. Uvařený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme čerstvě mletým pepřem. Žervé utřeme s cukrem, sardelovou pastou, solí a majonézou. Obojí lehce promícháme a necháme v chladu trochu odležet. Mažeme na celozrnné pečivo.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 3.10. 2015 9:28

Zdenek Šindelář, 3.10. 2015 9:28

Vynikající

Nikola Rompotlová, 10.9. 2015 17:51

tojo :)

Katka Vašíčková, 19.8. 2015 7:23

Zkusím :)

Šárka Novotná, 15.7. 2015 15:34

zkusím :-)

Nikola Rompotlová, 6.7. 2015 22:41

:)

Nikola Rompotlová, 6.7. 2015 22:39

:)

Pavlína Skýbová, 3.7. 2015 12:24

1+

Katka Vašíčková, 2.7. 2015 21:51

Také dělám :-)

Nikola Rompotlová, 2.7. 2015 20:17

určitě :)

Jana Csakvaryová, 2.7. 2015 19:51

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016