detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Česneková omáčka

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Máslo 4 lžička kávová vrchovatá
  • Mouka polohrubá 4 lžíce polévková vrchovatá
  • Polotučné mléko 20 ml
  • Párky 2 ks
  • Česnek 20 stroužek
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka

Postup přípravy:

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a mlékem. Rozšleháme a 10 minut povaříme. Do omáčky vložíme na kolečka nakrájený párek a česnek, popřípadě dosolíme a opepříme.
Můžeme zjemnit mlékem či smetanou. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem.
Redakce

Autor: Redakce

Česneková omáčka

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 16.4. 2015 12:14

Monika Vondráková, 16.4. 2015 12:14

vyzkouším, též bez párku, spíš jako omáčku k masu

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:17

dobrota

Jitka Jandová, 15.3. 2014 8:15

vyzkouším

Pavlína Skýbová, 22.8. 2013 11:38

zajímavé,vyzkouším

Jana Brunecová, 7.7. 2013 14:19

Recept se mi líbí, vyzkouším bez párků a dám více mléka.

Alena Šullová, 24.5. 2011 21:44

tak ty párky teda určitě ne, ale udělat teplou česnekovou omáčku, to mě jěště v této bílé formě nenapadlo, takže to určitě zkusím :-)

Alena Šullová, 24.5. 2011 21:44

tak ty párky teda určitě ne, ale udělat teplou česnekovou omáčku, to mě jěště v této bílé formě nenapadlo, takže to určitě zkusím :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016