detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Chlebová štola

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 500 g
  • Droždí (kvasnice) 30 g
  • Voda 300 ml
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Mletý kmín 1 špetka
  • Anýz 1 lžička kávová rovná
  • Anglická slanina 250 g
  • Mouka 50 g
  • Vejce 3 ks
  • Strouhaný sýr 200 g
  • Paprika (kapie) 3 ks

Postup přípravy:

Z mouky, soli, anýzu a kmínu si vytvoříme směs, do které lehce vmícháme kvásek. Vypracujeme těsto a dle potřeby do něj přidáváme podmáslí. 
Na teplém místě jej necháme vykynout, a pak z něj vyválíme placku, na kterou poklademe slaninu, papriku, vajíčka a nastrouhaný sýr. Zabalíme, vložíme do vymaštěné misky a pečeme v troubě na 140 stupňů.
Redakce

Autor: Redakce

Chlebová štola

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 28.5. 2014 16:32

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:32

dobrota

jana komadova, 3.7. 2011 16:39

tiež ma recept zaujal tá múka druhá je asi na pomúčenie tej placky ukladám

Alena Šullová, 25.5. 2011 21:39

na té fotce to vypadá fantasticky - chci to určitě zkusit, jen se bojím, že to bude trochu boj - máte v ingrediencích dvakrát mouku...

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016