detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Chřestovo - vaječný aspik

příprava: 20 - 30 min
vaření: nevaří se

Počet porcí:

Ingredience:

  • Želatina plátková 6 plátek
  • Vejce vařená natvrdo 4 ks
  • Masový vývar 500 ml
  • Chřest sterilovaný 1 balíček
  • Paprika červená 1 ks
  • Petržel nasekaná 1 hrst
  • Ocet 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Vývar zahřejeme a vmícháme do něj nabobtnanou želatinu, ochutíme solí a octem. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Do čtyř misek vlijeme na dno trochu želatiny, položíme plátek vejce a dáme ztuhnout do lednice. Když želé ztuhne,rozložíme na něj chřest a po obvodu misky naskládáme kolečka vajec střídavě s červenou paprikou. Zalijeme zbylou želatinou a dáme do ledničky ztuhnout.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017