detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Cibulky na karamelu se skořicí

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibulka 500 g
  • Cukr třtinový 60 g
  • Červené víno polosuché 250 ml
  • Vinný ocet bílý 50 ml
  • Rajský protlak 20 ml
  • Skořice mletá 10 g
  • Pepř 1 špetka
  • Olivový olej 30 ml
  • Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Oloupanou cibulku orestujeme na oleji, osolíme, přidáme hnědý cukr a necháme zkaramelizovat. Poté nalijeme do pánve směs vína, octa a protlaku. Okořeníme skořicí a cayenským pepřem a dusíme 10 minut. Cibulky vyjmeme a šťávu necháme svařit do zhoustnutí. Cibulky opět vložíme do pánve, prohřejeme, dochutíme a můžeme podávat.
Redakce

Autor: Redakce

Cibulky na karamelu se skořicí

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:38

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:38

dobrota

Jana Brunecová, 25.6. 2013 23:03

Pochutnala bych si na nich.

Viktorie Blahová ( Mladová ), 12.7. 2011 13:02

Tak ty jsou perfektní. Zatím jsem se "netradičně" pustila jen do česnekových palic, pečených samotných v troubě - a tohle vypadá také fantasticky. Děkuji a ukládám.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016