detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Cibulky na karamelu se skořicí

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibulka 500 g
  • Cukr třtinový 60 g
  • Červené víno polosuché 250 ml
  • Vinný ocet bílý 50 ml
  • Rajský protlak 20 ml
  • Skořice mletá 10 g
  • Pepř 1 špetka
  • Olivový olej 30 ml
  • Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Oloupanou cibulku orestujeme na oleji, osolíme, přidáme hnědý cukr a necháme zkaramelizovat. Poté nalijeme do pánve směs vína, octa a protlaku. Okořeníme skořicí a cayenským pepřem a dusíme 10 minut. Cibulky vyjmeme a šťávu necháme svařit do zhoustnutí. Cibulky opět vložíme do pánve, prohřejeme, dochutíme a můžeme podávat.
Redakce

Autor: Redakce

Cibulky na karamelu se skořicí

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017