detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Cibulová krkovička v pivě

příprava: 1,5 hod
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová krkovice 800 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 1 hlávka
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Kmín drcený 1 lžička kávová rovná
  • Anglická slanina 150 g
  • Světlé pivo 400 ml

Postup přípravy:

Vepřovou krkovici nakrájíme na tenčí, stejnoměrné plátky. Prolisujeme česnek, přimícháme do něj sůl a drcený kmín a vzniklou směsí potřeme plátky masa. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Část cibule vložíme na dno pekáčku, poskládáme na ni plátky masa proložené plátky slaniny a vše zalijeme větší částí piva. Pečeme velmi zvolna, při 130°C asi 40 minut. Na závěr posypeme zbylou cibulí, okrášlíme plátky anglické a dopékáme ještě asi 15 minut při vyšší teplotě. Výpek odvaříme s trochou piva a přelijeme přes pečené maso. Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.
Redakce

Autor: Redakce

Cibulová krkovička v pivě

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 18.4. 2015 15:43

SVATAVA DĚCKULÁČKOVÁ, 18.4. 2015 15:43

vyzkouším

Jana Csakvaryová, 18.4. 2015 9:52

Zajímavý tip.

Pavlína Skýbová, 14.3. 2014 15:53

vypadá to lákavě

jana komadova, 19.6. 2011 15:51

tiež robím ale pivo dávam čierné je to moc dobré papaníčko odporúčam všetkým

Daniela Dvořáková, 17.6. 2011 22:18

Vypadá to nádherně, budu muset vyzkoušet :-)

Jana Kesselová, 17.6. 2011 16:29

výborný recept, určite vyskúšam....

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016