detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Čínské zelí s hlívou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zelí čínské 400 g
  • Mrkev 2 ks
  • Hlíva ústřičná čerstvá 300 g
  • Bujón v kostce 2 ks
  • Česnek 50 g
  • Sojová omáčka 20 ml
  • Ocet 30 ml
  • Cukr 50 g
  • Olivový olej 20 ml
  • Solamyl 20 g

Postup přípravy:

Zelí a mrkev pokrájíme na nudličky. Hlívu zbavíme tvrdých nožiček a spaříme vařící vodou. Osušené houby natrháme na menší kousky. Do rozpáleného oleje dáme mrkev a orestujeme. Přidáme zelí a dusíme 2 min. Pak přidáme hlívu, bujón, sojovou omáčku, česnek a pár kapek octu. Přisladíme, osolíme, zahustíme solamylem a důkladně promícháme. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Redakce

Autor: Redakce

Čínské zelí s hlívou

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 19.9. 2015 14:02

Pavla Popovičová, 19.9. 2015 14:02

lákavé,ukládám :)

Jana Csakvaryová, 7.9. 2014 7:33

Dobrý tip.

Pavlína Skýbová, 10.4. 2014 11:56

zajímavá kombinace

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016