detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Čínský rýžový salát s houbou shittake

příprava: 2 hod
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rýže 500 g
  • Kuřecí prso 200 g
  • Bílek 1 ks
  • Škrob 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pórek 250 g
  • Houby shittake 50 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Sladká sójová omáčka 1 lžíce polévková rovná
  • Zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Koriandr 1 špetka
  • Mletá paprika sladká 1 lžička kávová vrchovatá
  • Rýžové víno 1 lžíce polévková rovná
  • Cukr třtinový 1 lžička kávová vrchovatá
  • Rostlinný olej 1 dl
  • Ocet 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Rýži uvaříme v osolené vodě. Po vychladnutí ji ochutíme rýžovým nebo vinným octem. Suché houby namočíme do teplé vody a necháme je nabobtnat. Pak je asi 10 minut povaříme, scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Kuřecí maso nakrájené na drobné kousky obalíme ve vaječném bílku, škrobu a ochutíme solí, koriandrem, mletou paprikou a zázvorem. Zprudka je opečeme na rozpáleném oleji. K opečenému masu přidáme houby pokrájené na menší kousky. Vše ochutíme trochou cukru, sojové omáčky a octa. Po  vychladnutí směs smícháme s ochucenou rýží. Doplníme jemně krájeným pórkem spařeným vroucí vodou.
Redakce

Autor: Redakce

Čínský rýžový salát s houbou shittake

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017