detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Citronový žralok

příprava: 1 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Steak ze žraloka 600 g
  • Citrón 2 ks
  • Pórek 150 g
  • Mrkev 60 g
  • Máslo jihočeské 30 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Škrobová moučka 1 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Mražené žraločí steaky nechte v lednici zvolna rozmrznout. Poté je osušte, důkladně osolte a pokapejte citronovou šťávou. Nechte je nejméně 1 hodinu v chladu ležet a pak pečte zprudka na rozpáleném oleji. Po otočení steaků zmírněte trochu teplotu a do pánve přidejte jemně krájenou mrkev a po chvíli také sekaný pórek. Vše krátce osmahněte a zalijte zbývající citronovou šťávou, do které jste rozmíchali trošku (půl lžičky) škrobové moučky. Jen velmi krátce vše zaduste. Pokud šťáva zhoustne příliš, trochu ji zřeďte vodou nebo vývarem. V poslední fázi zjemněte vše máslem. Podávejte s rýžovými těstovinami nebo rýží.
Redakce

Autor: Redakce

Citronový žralok

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 22.5. 2011 22:38

Alena Šullová, 22.5. 2011 22:38

žraloka bych ráda někdy ochutnala, tento recept mi snad dodá odhodlání :-)

Alena Šullová, 22.5. 2011 22:32

žraloka bych ráda někdy ochutnala, tento recept mi snad dodá odhodlání :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016