detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Čokoládová zmrzlina

příprava: 1 hod
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Smetany ke šlehání 380 ml
  • Mléka 380 ml
  • Hořké čokolády 200 g
  • Moučkového cukru 150 g
  • žloutek 5 ks
  • šlehačka na ozdobu 1 ks

Postup přípravy:

Mléko a smetanu svařte, nalijte do mísy s nasekanou čokoládou, nechte rozpustit a ušlehejte dohladka. Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny a vše spojte, nalijte do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Směs dejte na dvě hodiny do lednice, napěchujte ji do misek, zakryjte a zmrazte. Vyklopte do mísy a našlehejte mixérem. Vratte do misky a nechte šest hodin mrazit. Hotové zdobte šlehačkou.
Sarka6

Autor: Sarka6

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017