detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Čokoládové guľky

příprava: 1,5 hod
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vlašské ořechy 100 g
  • Čokoláda hořká průměr 100 g
  • Čokoláda hořká průměr 200 g
  • Hrozienky máčané v rume (0,5 dl rumu) 100 g
  • Presladená pomarančová kôra 50 g
  • Opražených mandľových lupienkov, alebo sekaných nesolených mandlí 50 g

Postup přípravy:

Postup - všetky suroviny spolu
zmiešame, pridáme rozpustenú čokoládu 
a tvarujeme guľky. Necháme ich stuhnúť, po stuhnutí máčame do
rozpustenej čokolády (môže byť aj mliečna,
alebo biela). Ešte nestuhnuté  prevaľkáme na mriežke, alebo
v rukách , tak aby nám vznikol nepravidelný efekt na povrchu guliek. Po
stuhnutí vkladáme do papierových košíčkov.
Dobrý typ – ak nemáme presladenú pomarančovú kôru, veľmi ľahko si ju môžeme
vyrobiť. Kôru z pomaranča dôkladne umyjeme, pokrájame a zasypeme
kryštálovým cukrom. Potom najemno rozmixujeme. Necháme krátko odstáť.
Jozefína Zaukolcová

Autor: Jozefína Zaukolcová

Čokoládové guľky

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 29.6. 2011 21:51

jana komadova, 29.6. 2011 21:51

dobrý recept určite vyskúšam

Alena Šullová, 28.5. 2011 23:07

ten efekt toho "chlupatého" povrchu je perfektní, musím něco podobného vyzkoušet :-)

Adéla Brokešová, 14.5. 2011 21:11

...také je vyzkoušíme, čokoládu milujeme :-)

Helena Zobková, 18.12. 2010 21:36

Tie guľky určite vyskúšam. Presladenú pomarančovú kôru je dostať v Tescu, ale vyskúšam si ju vyrobiť sama. Som zvedáva na výsledok.

Veronika Ptáčková, 6.12. 2010 11:44

Dobrý den, moc se mi Váš recept líbí a ráda bych jej vyzkoušela. Jen se chci zeptat, proč je v surovinách 2x uvedená hořká čokoláda - jednou o gramáži 200g a jednou 100g. Předpokládám, že jedna se má přilít do směsi a ve druhé se pak kuličky mají obalovat. Ale jaká gramáž patří ke které? Děkuji za odpověď!! :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016