detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Conchiglioni plněné mletým masem a zapečené s pestem

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Conchiglioni (těstoviny velké mušle) 100 g
  • Sůl 10 g
  • Rostlinný olej 20 ml
  • Párky 400 g
  • Paprika (kapie) 250 g
  • Vepřové mleté maso 500 g
  • Hladká mouka 10 g
  • Drůbeží vývar 200 ml
  • Parmazán/parmezán 50 g
  • Česnek 10 g
  • Bazalka čerstvá 50 g
  • Piniové ořechy 30 g
  • Olivový olej 20 ml

Postup přípravy:

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou oleje a podle návodu na obalu je uvaříme al dente (na skus). Scedíme a necháme okapat.

Párek očistíme a nakrájíme na kolečka, papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme zbylý olej, párek na něm orestujeme, přidáme mleté maso a za stálého míchání je opečeme. Přisypeme mouku a krátce osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme papriku, podle chuti osolíme a dusíme, až se přebytečná tekutina odpaří.

Na pesto oloupeme česnek, opláchneme bazalku a lístky otrháme. Česnek, bazalku, piniová jádra a olej rozmixujeme dohladka. Pesto dáme do mističky a zakryjeme folií.

Uvařené mušle naplníme masovou směsí. Zapékací misku vytřeme olejem a mušle do ní naskládáme. Zakryjeme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 180 °C asi 15 minut. Pak těstoviny odklopíme, přelijeme omáčkou pesto, posypeme parmazánem a ještě krátce zapečeme.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017