detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Cuketová polévka

příprava: 20 - 30 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Máslo 1 lžíce polévková rovná
  • šalotka 4 ks
  • Mladá cuketa 850 g
  • Zeleninový vývar 700 ml
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 300 ml
  • Oregano čerstvé 1 snítka
  • Sůl 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Olej a máslo rozpalte v hrnci a hned přidejte šalotky. Jakmile zavoní a lehce zezlátnou, přidejte cukety a oregano a 10–15 minut je za stálého míchání opékejte. Pak vlijte vývar, aby byla cu­keta potopená, a na mírném ohni vařte 30–45 minut, aby cukety změkly. Poté rozmixujte ponorným mixérem, podle chuti osolte a opepřete. Vlijte smetanu a krátce prohřejte. Dosolte podle chuti. Podávejte ozdobené snítkami oregana.
janaklein

Autor: janaklein

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 23.2. 2016 15:29

Monika Leitgebová, 23.2. 2016 15:29

Dělám ji stejně, chutná náramně skvěle.

Alena Blažková, 5.9. 2015 18:41

při letošní velké úrodě cuket zkouším různé recepty - polívečka je rychlá, chutná, cuketu jsem po osmahnutí zalila vodou a přidala 2 kelímky Knorr bohatý bujon zeleninový, po uvaření jsem rozmixovala a pak teprve přidala smetanu a krátce povařila. Na talíři jsem ještě každou porci ozdobila kopečkem zakysané smetany, polívka chutnala všem. Určitě zase brzy udělám.

Pavlína Skýbová, 30.7. 2015 12:13

1+

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016