detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Cuketové briošky se šunkou a sýrem

příprava: 1,5 hod
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mouka polohrubá 500 g
  • Olivový olej 100 ml
  • Mléko 250 ml
  • Cukr krystal 2 lžíce polévková rovná
  • Sůl 2 lžička kávová vrchovatá
  • Droždí (kvasnice) 1 balíček
  • Cuketa 400 g
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • šunka 150 g
  • Parmazán strouhaný 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Vejce 2 ks
  • Mozzarella 200 g
  • Sůl 1 špetka
  • Žloutek 1 ks

Postup přípravy:

100 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a necháme chvíli odstát (cca 15 minut). Mouku prosejeme, přidáme olivový olej, zbylé mléko, sůl a připravený kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu. Zatímco těsto kyne, připravíme cuketu. Důkladně ji omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném olivovém oleji lehce orestujeme, osolíme a odstavíme. Necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a každou část rozválíme na tenké obdélníky. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali strouhaný parmazán, poklademe cuketu, mozzarellu, šunku (můžeme osolit) a srolujeme. Z role nakrájíme kousky široké cca 4 cm a poklademe je na vyšší vymazaný plech. Každý druhý plátek poklademe tak, aby byla vidět náplň. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout ještě půl hodiny. Troubu předehřejeme na 200 C a těsně před pečením vrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme cca 40 minut. Můžeme podávat teplé i studené.
kačec2208

Autor: kačec2208

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017