detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Cukety plněné masem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mleté maso 500 g
  • Cuketa 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rostlinný olej 100 ml
  • Smetana 200 ml
  • Vejce 2 ks
  • Skořice mletá 1 lžička kávová rovná
  • Mletý římský kmín 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř bílý 1 špetka

Postup přípravy:

Očištěné cuketě odřízneme tvrdý konec a vydlabeme vnitřek, který zbavíme semínek, a najemno nakrájíme. Cibuli najemno nakrájíme a osmahneme ji na oleji dozlatova. Přidáme pokrájenou dužinu, mleté maso, koření a opečeme dohněda. Necháme trochu vystydnout, vmícháme vejce a naplníme vnitřek cukety. Pekáč vytřeme olejem, vložíme cukety a dáme do trouby rozehřáté na 220 oC péci asi na 15 minut. Smetanu smícháme se sýrem, nalijeme na cuketu a ještě asi 10 minut zapékáme.
Zajímavosti,rady, doporučení:
- Namočená houska zjemní těsto z mletého masa na karbanátky nebo jiné pokrmy. Tento účel splní i vařený brambor, žemle nebo hrubě namleté obilí.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Cukety plněné masem

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 3.9. 2015 16:53

JIŘINA HORKÁ, 3.9. 2015 16:53

Budu dělat zítra na přání manžela.

Jana Csakvaryová, 26.7. 2015 19:10

Zkusím.

Katka Vašíčková, 24.7. 2015 11:56

Takto udělanou cuketu máme rádi :)

Jana Kleinová, 24.7. 2015 10:22

Vyzkoušíme.

Šárka Novotná, 9.1. 2015 19:32

Vypadá to nádherně :)

Jarmila Nesvadbová, 7.2. 2011 9:25

Místo namočené housky do mletého masa někdy přidávám namočené ovesné vločky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016