detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ďábelské kotlety a celerový salát

příprava: 1 hod
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová kotleta 4 ks
  • Feferonka 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Sterilovaná paprika 300 g
  • Grilovací hořčice 3 lžíce polévková vrchovatá
  • Bílé víno 250 ml
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 1 lžička kávová rovná
  • Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná
  • Celer 1 ks
  • Smetana 250 ml
  • Ocet 0 ml
  • Cukr 0 ml

Postup přípravy:

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Prudce orestujeme. Na výpeku zesklovatíme cibuli, přidáme kotlety, papriky i s nálevem, feferonky, víno a vše dusíme do měkka.
Salát:
Celer nastrouháme na hrubém struhadle, zalijeme sladkokyselým nálevem vyrobeným z octa a cukru. Necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. Před podáváním slijeme asi polovinu nálevu, zalijeme smetanou a promícháme.
Redakce

Autor: Redakce

Ďábelské kotlety a celerový salát

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017