detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Domácí chléb

příprava: 2 hod
vaření: 2 hodiny

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mléko 150 ml
  • Droždí (kvasnice) 50 g
  • Hladká mouka 500 g
  • Mouka celozrnná 500 g
  • Voda 1 hrnek
  • Sůl 2 špetka

Postup přípravy:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouky smícháme se solí a přilijeme kvásek. Postupně zapracováváme vlažnou vodu, až je těsto středně husté. Řádně vymísíme dohladka a necháme asi hodinu kynout. Z vykynutého těsta utvoříme bochánky, které nahoře podélně nařízneme. Dáme je na vymazaný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v troubě 45 minut.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017