detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Domácí játrové knedlíčky

příprava: 10 - 15 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jater (vepřových) 150 g
  • Strouhanky 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Tuku 30 g
  • Stroužky česneku 3 ks
  • Pepř sůl 1 ks

Postup přípravy:

Játra odblaníme a umeleme v masovém mlýnku (můžeme také rozklepat paličkou a potom naškrábat nožem)

Rozmícháme v misce vajíčko metličkou a utřeme společně s tukem

Smícháme játra s vajíčkem a tukem, přidáme strouhanku, pepř, česnek utřený se solí

Pokud je hmota tuhá, přimícháme vodu, pokud je řídká, dodáme trochu strouhanky, můžeme přidat špetku pečivového prášku

Lžičkou vykrajujeme kousky těsta, které pak ve vlhkých rukou zaoblíme do kuliček

Knedlíčky vaříme ve vroucí polévce cca 5 minut (když vyplavou na povrch, jsou uvařené)

Pokud se knedlíček rozváří, přidáme housku.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (30)

Poslední příspěvek: 11.11. 2016 15:40

Pavlína Skýbová, 11.11. 2016 15:40

máme rádi

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:14

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:14

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:14

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:14

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:14

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:14

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:14

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:14

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:14

Dobrota

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016