detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Domácí kečup

příprava: 40 - 50 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rajče 2 kg
  • Jablko 3 ks
  • Cibule 200 g
  • Cukr krupice 100 g
  • Ocet 140 ml
  • Sůl 2 lžička kávová rovná
  • Pepř celý 5 kulička
  • Hřebíček 2 ks
  • Nové koření 3 kulička
  • Strouhaný zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Voda 1 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Rajčata, jablka a cibui oloupeme. Rajčatovou slupku nařízneme do kříže, rajče spaříme v horké vodě a sloupeme. Pak vše i se zázvorem nakrájíme na malé kousky. Nakrájená rajčata, jablka a cibuli se zázvorem vložíme do kastrolu. Přidáme lžíci vody a rozvaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Rozmixovanou směs vrátíme do kastrolu. Koření svážeme do uzlíčku z čisté gázy a přidáme do kečupu. Vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut za stálého míchání. Hotový kečup dochutíme solí, cukrem a octem. Horký plníme do sklenic, které uzavřeme a sterilizujeme 15 minut. Potom sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 3.10. 2015 9:16

Zdenek Šindelář, 3.10. 2015 9:16

Vynikající

Nikola Rompotlová, 18.8. 2015 11:13

určitě :)

Katka Vašíčková, 18.8. 2015 0:48

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 3.8. 2015 23:18

:)

Pavlína Skýbová, 30.7. 2015 11:47

1+

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016