detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Domácí rajský protlak

příprava: 15 - 20 min
vaření: 2 hodiny
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zralá rajčata 1 ks
  • Na 1 kg protlaku: 1 ks
  • Soli 20 g
  • Cukru 30 g

Postup přípravy:

Zralá rajčata důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, pak je
necháme okapat, pokrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce a za
občasného míchání rozvaříme

Rozvařená rajčata propasírujeme přes síto s menšími oky a získanou
hmotu dále vaříme za stálého mícháme, až dostatečně zhoustne

Hustý protlak osolíme a osladíme cukrem a chvíli znovu povaříme

Ještě horký protlak plníme do sklenic, důkladně je uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 18:11

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:11

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:11

Zkusím

Pavla Popovičová, 5.9. 2015 22:07

příští sezónu vyzkouším :)

Nikola Rompotlová, 2.9. 2015 16:23

zkusím :)

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016