detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Domácí ravioly se špenátem a sýrem

příprava: 1 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mouka hrubá 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Špenát čerstvé listy 140 g
  • Niva 100 g
  • Cibule 100 g
  • Česnek 4 stroužek
  • Loupaná rajčata - konzerva 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Oregano sušené 1 špetka
  • Oregano 1 špetka
  • Strouhaný sýr 100 g

Postup přípravy:

Do hrubé mouky zapracujte vejce, olivový olej a vyválejte hutné těsto. Vložte je do mikroténového sáčku a nechte v chladu 20 minut odpočinout. Špenátové listy spařte a po vytlačení vody je nasekejte a promíchejte s nastrouhaným plísňovým sýrem. Z nudlového těsta vyválejte tenký plát. Ten rozkrájejte rádýlkem na obdélníky. Na každý vložte část náplně, těsto přehněte a okraje umáčkněte vidličkou. Ravioly pak vařte ve vroucí osolené vodě podle velikosti 8 až 10 minut. Na olivovém oleji osmahněte cibulku a nakonec i nasekaný česnek. Potom přidejte rozsekaná konzervovaná rajčata, sůl a trochu oregana. Za stálého míchání vše duste, až se omáčka odvaří a zhoustne. Podávejte sypané sýrem a bazalkou.
Redakce

Autor: Redakce

Domácí ravioly se špenátem a sýrem

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 7.3. 2016 20:33

Pavla Popovičová, 7.3. 2016 20:33

nádhera, určitě vyzkouším :)

Hana Krňávková, 6.7. 2011 20:36

lákavé, pěkný recept :-)

Alena Šullová, 23.5. 2011 20:37

nádherný recept, už dlouho zamýšlím koupit strojek na nudle - byla by to zábava i pro děti a člověk by pořád nemusel válet a válet :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU