detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Domácí tatarka

příprava: 10 - 15 min
vaření: nevaří se

Počet porcí:

Ingredience:

  • Žloutek 2 ks
  • Slunečnicový olej 150 ml
  • Dijonská hořčice 2 lžička kávová rovná
  • Sůl 2 špetka
  • Pepř barevný 1 špetka
  • Okurky sterilované 2 ks
  • Cibule menší 1 ks
  • Citronová šťáva 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Všechny ingredience by měli mít pokojovou teplotu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do mísy. Za stálého šlehání přidáváme po kapkách olej. Další dáme vždy,když se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, můžeme začít olej přilévat tenkým pramínkem (ke konci opět olej raději kapeme). Když se vstřebá všechen olej,vypneme mixér. Vzniklou majonézu ochutíme solí,pepřem,citronovou šťávou a hořčicí. Cibuli nakrájíme na drobno a okurku nastrouháme na jemno. Vše důkladně promícháme a dle potřeby ještě dochutíme. Je-li vzniklá tatarka moc hustá,"nředíme" ji troškou láku z okurek.
Při výrobě majonézy se nám může stát,že se majonéza zdrcne. Zde je návod, jak majolku zachránit. :) (http://www.rozhlas.cz/kraje/pochoutky/_zprava/co-delat-kdyz-se-vam-neco-zdrcne-napriklad-majoneza--1320565)
Pipííí

Autor: Pipííí

Domácí tatarka Domácí tatarka Domácí tatarka Domácí tatarka Domácí tatarka

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017