detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Doudlebská rolovaná pečeně

příprava: 30 - 40 min
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové 600 g
  • Uzená krkovice 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Česnek 4 stroužek

Postup přípravy:

Vepřové maso prokrojte tak, aby vznikl plát masa, ten naklepejte, potřete lisovaným česnekem a okmínujte. Odřezky a silnější části masa předem seřízněte a ořez semelte s částí uzeného masa, vzniklou fáš ochuťte stejně jako plát masa. Semletou směs pak promíchejte s uzeným masem nakrájeným na kostičky a roztlačte ji na plát masa. Vše zaviňte do stejnoměrné rolády. Tu zabalte do alobalu a oba konce pevně utáhněte tak, aby vám vznikl stejnoměrný válec. Roládu pečte spolu s cibulí podlitou vodou v troubě zvolna 30 - 40 minut. Poté maso vyjměte, vybalte z alobalu a dejte do trouby dopéci při vyšší teplotě. Nakrájenou vepřovou roládu podávejte tradičně, tedy s knedlíky či bramborovými špalíky a zelím, nebo se šťouchanými bramborami či bramborovým salátem.
Redakce

Autor: Redakce

Doudlebská rolovaná pečeně

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017