detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Dresink Peloponés

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibule 100 g
  • Tymián (Mateřídouška obecná) 200 g
  • Olivový olej 100 ml
  • Balsamikový ocet 50 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Tymián čerstvý 1 lístek
  • Petržel nať 1 hrst

Postup přípravy:

Jemně nakrájejte cibuli. Rajčata krátce spařte ve vroucí vodě a pak oloupejte, odjádřete a zbylou dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli a rajčata lehce pokapejte olejem, rozprostřete na pečicí papír a dejte na plechu do trouby lehce opéct. Taktéž můžete cibuli a rajčata opékat na pánvi s nepřilnavým dnem. Tím, že zeleninu opečete, získá nenapodobitelnou chuť, která se pochopitelně projeví ve skvělém dresinku. Olej, ocet a sůl důkladně prošlehejte, smíchejte s opečenou cibulí a rajčaty. Opepřete nahrubo čerstvě pomletým či potlučeným pepřem. Přidejte drobně nasekaný nebo rozemnutý tymián, sekanou petrželovou nať a nechte vychladnout v lednici. Dresink podávejte na libovolný zeleninový salát. Skvělý je především na listových salátech.
Redakce

Autor: Redakce

Dresink Peloponés

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 19.2. 2015 22:26

Jana Brunecová, 19.2. 2015 22:26

Pochutnala bych si.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:19

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:33

dobrý nápad

Alena Rejlková, 10.10. 2011 12:58

krásný recept, děkuju

Alena Šullová, 20.5. 2011 12:55

to určitě, Veroniko, udělejte, je výborný - já teda kupuju levnější, protože mám velkou spotřebu (v létě padne minimálně půl litru za měsíc, za celý rok tak 3-4litry), ale určitě se vyplatí investovat trochu víc a koupit kvalitní :-)

Veronika Ptáčková, 6.5. 2011 10:56

Nastřádalo se mi několik zajímavých receptíků s balsamikovým octem, tak si ho asi budu muset pořídit a konečně některé z nich vyzkoušet :-)

Alena Šullová, 6.5. 2011 8:15

to zní naprosto perfektně, jen se vám z ingrediencí někam vykutálelo to rajče :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016