detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hlíva ústřičná čerstvá 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Sádlo 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Mletá paprika sladká 1 špetka
  • Natur Hovězí bujón 1 ks
  • Jíška tmavá 20 ml
  • Majoránka sušená 1 špetka
  • Česnek 2 stroužek
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Plnotučné mléko 250 ml
  • Droždí (kvasnice) 1 ks
  • Tuk na smažení 90 g
  • Žloutek 2 ks
  • Bílek 1 ks
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Sůl 2 špetka
  • Pepř 2 špetka
  • Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a okořeníme. Přichutíme kostkou hovězího bujónu, krátce povaříme a zahustíme světlou jíškou. Podáváme s kynutými žemličkami.
Žemličky:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uprostřed promáčkneme. Potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem a dáme péci.
Redakce

Autor: Redakce

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 24.2. 2015 7:46

Jana Csakvaryová, 24.2. 2015 7:46

Polévka je skvělá.

Alena Šullová, 14.11. 2011 23:03

sestra ji vařila z václavek a byla perfektní :-)

Alena Šullová, 8.4. 2011 15:43

je to trochu nepřehledné, ale každopádně výsledek musí být výborný (pokud člověk nepomorá ty ingredience:-)
hlívu vařím často a dršťkovou polévku mám ráda, až na dršťky - takže tohle je recept přímo pro mě

Jarmila Nesvadbová, 8.4. 2011 9:21

Je pravda, že v receptu by mělo být uvedeno zvlášť, co na knedlíčky a co na zbytek. Není to takto moc přehledné.

Jozef Glejtek, 9.2. 2011 22:42

...drozdie,mlieko,zltko,bielko........???Co s nimi ked su v ingredienciach

Jozef Glejtek, 9.2. 2011 22:42

...drozdie,mlieko,zltko,bielko........???Co s nimi ked su v ingredienciach

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016