detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Dýňová musaka

příprava: 15 - 20 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
1

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná
  • Krůtí maso 200 g
  • Rajče 4 ks
  • Česnek 4 stroužek
  • Sůl 4 špetka
  • Pepř mletý 2 špetka
  • Bazalka sušená 1 lžička kávová rovná
  • Grilovací koření 10 g
  • Strouhaný sýr 2 hrst
  • Dýně 300 g

Postup přípravy:

Oloupané brambory a dýni pečlivě omyjeme a nakrájíme na plátky. Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na oleji. přidáme kousky krutího masa, grilovací koření, bazalku, prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Pekáček vyložíme plátky brambor a rajčat, přidáme krutí směs, završíme plátky dýně a brambory. Každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Vše přelijeme 200ml smetany. pečeme v předehřáté troubě 40 minut, posledních 5 minut posypeme sýrem a dopečeme pod grilem.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 6.10. 2015 19:57

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:57

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:57

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:57

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:57

Zkusím

Jana Csakvaryová, 26.9. 2015 8:10

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016