detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Dýňová polévka s kokosem a čili

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Sezamový olej 1 lžíce polévková rovná
  • Kari pasta 2 lžíce polévková rovná
  • Kokosové mléko 400 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Koriandr 2 hrst
  • Citronová tráva 2 stvol
  • Chilli papričky 2 ks
  • Kokos strouhaný 1 hrst
  • Dýně Hokaido 1 ks

Postup přípravy:

Dýni rozkrájíme a zbavíme semínek. Dýni Hokaido není třeba loupat, proto ji na vaření používám nejčastěji. Na rozpáleném sezamovém oleji zprudka orestujeme kousky dýně a přidáme kari pastu. Při osmahnutí stále mícháme a po chvilce přilijeme kokosové mléko. Pokud hladina nesahá těsně nad kousky dýně, dle potřeby dolijeme vroucí vodou.
Citrónovou trávu podélně rozkrojíme, stonky můžeme stisknout plochou stranou nože, aby se více rozvoněly. Rozpůlené stonky přidáme k dýni. Koriandr opláchneme a několik stonků v celku přidáme také do hrnce s dýní. Jednu malou čili papričku rozpůlíme, odstraníme semínka, nakrájíme na proužky a přidáme k ostatním surovinám na plotně. Vaříme do změknutí dýně. Poté kuchařskou pinzetou vyjmeme jak citrónovou trávu, tak většinu korinadru. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme v nahřátých miskách, zlehka zasypané strouhaným kokosem, ozdobené kroužky čerstvé čili papričky a lístečkem čerstvého koriandru.
Sklizeno Karlín

Autor: Sklizeno Karlín

Dýňová polévka s kokosem a čili Dýňová polévka s kokosem a čili

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 29.5. 2016 7:09

Jana Csakvaryová, 29.5. 2016 7:09

Skvělá.

Pavlína Skýbová, 11.3. 2016 11:01

mnamka

Jana Csakvaryová, 12.2. 2016 8:27

Zkusím.

Edita Šimková, 2.10. 2015 23:47

Dokonalá chuť, vôňa a výborná na zahriatie, super :)))

Jana Csakvaryová, 19.9. 2015 8:03

Pochoutka.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016