detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Džem z ananasu a rebarbory

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rebarbora 1 kg
  • Želírovací cukr 600 g
  • Ananasový kompot 500 ml
  • Vlašských jader nasekaných nahrubo 1 hrst
  • petolu na poprášení 1 špetka

Postup přípravy:

Mladé stonky reveně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 1 centimetr dlouhé špalíky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme, dokud za sebou vařečka nezanechá širokou stopu. Poté postupně přisypáváme cukr. Ananas nakrájíme nadrobno a i se šťávou ho vmícháme do džemového základu.
Promícháme a vaříme dál, až se kapka džemu na studeném talíři neroztéká. Ořechy vsypeme do džemu 1 minutu před dokončením varu. Horký džem naplníme do teplých, suchých a čistých sklenic, vršek džemu poprášíme trochou petolu a poté sklenice uzavřeme. Dobrou chuť!
KrnaHana

Autor: KrnaHana

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017